Вночі російські війська зруйнували найпотужнішу електростанцію на Київщині

Внаслідок масованої ракетної атаки в ніч на 11 квітня армія РФ повністю знищила найпотужнішу електростанцію в Київській області — Трипільську ТЕС.

Про це заявив голова наглядової ради ПАТ “Центренерго” Андрій Гота.

За його словами, внаслідок влучань сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.

Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі.

“Масштаби руйнувань — жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний — ми з ним справимось”, — зазначив Гота.

Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Як повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко, вогнеборці продовжують ліквідовувати пожежу, що виникла внаслідок атаки. На даний момент вона частково погашена. Всі служби працюють в посиленому режимі. Залучено максимальну кількість техніки. Енергетики та всі служби оперативно відреагували на наслідки, перепідключили мережу, завдяки чому всі мешканці Київщини наразі зі світлом. Водопостачання та водовідведення в постраждалій громаді відновлене. Інші об’єкти житлової чи критичної інфраструктури в області не постраждали.

У соцмережах з’явилися фото пожежі на Трипільській ТЕС, що розташована в місті Українка Обухівського району Київської області.

У “Центренерго” нагадали, що 22 березня 2024 року повністю знищили Зміївську ТЕС у Харківській області, а 25 липня 2022 року – окупували Вуглегірську ТЕС на Донеччині. Відтак наразі ПАТ “Центренерго” втратило 100% генерації.

Читайте також:
Армія РФ атакувала два газові сховища України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна