Українську волонтерку з Мелітополя окупанти засудили до 20 років тюрми

Волонтерці “Української волонтерської служби” з Мелітополя Маргариті Харенко, яка на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну опинилась у тимчасовій окупації, окупаційна влада присудила 20 років в’язниці.

Про це в суботу, 6 квітня, повідомляє Центр національного спротиву.

9 січня 2023 року росіяни викрали жінку з власного будинку в Мелітополі, а 4 квітня 2024 року пресслужба Південного окружного військового суду у російському Ростові повідомила про судове засідання та винесення вироку за статтею 282 КК РФ “екстремізм та тероризм”.

З цього приводу “Українська волонтерська служба” оприлюднила офіційну заяву щодо незаконного ув’язнення української волонтерки Маргарити Харенко. У ній йдеться про те, що Маргариту викрали та неправомірно засуджують за проукраїнську позицію та волонтерську діяльність в тимчасово окупованому Мелітополі без можливості належного захисту.

“Ми можемо підозрювати, як відбувають судові процеси в Росії щодо українських громадян. Це — явище, позбавлене справедливості та гуманізму. Це — ще один публічний злочин проти громадян України, нашої свободи, мови та права на активну громадянську позицію”, – йдеться у заяві УВС.

Читайте також:
У Росії засудили на 20 років полоненого українського морпіха, який боронив Маріуполь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна