Фінляндія тимчасово закрила морські пункти пропуску біля кордону з РФ

Уряд Фінляндії вирішив тимчасово закрити для приватних човнів морські пункти пропуску у східній частині Фінської затоки. Усе в цілях боротьби з мігрантами з РФ.

Про це повідомляє фінське видання Yle.

Попередньо закритими пункти пропуску будуть до 15 квітня.

“Зі зміною сезону це превентивний захід, щоб запобігти поширенню інструменталізованої імміграції на акваторії”, — пояснив представник Прикордонної служби Марко Турунен.

За його словами, такі морські “подорожі” можуть бути небезпечними й для самих мігрантів.

“Організатори нелегальної імміграції, тобто злочинні утворення, не думають про безпеку. У Середземномор’ї, наприклад, людей запихають у погані човни. Це створює непотрібні ризики для цих людей”, — наголосив Турунен, додавши, що вода в морських районах Фінської затоки завжди холодна, навіть влітку.

Прикордонні пункти пропуску Хаапасаарі, гавань Нуйджамаа та Сантіо будуть закриті для руху прогулянкових човнів попередньо до 15 квітня. Фото: Kalle Purhonen / Yle, Mapcreator, Open Street Map

Він також зазначив, що ймовірно, така ситуація з нелегальними мігрантами зберігатиметься тривалий час — жодної тенденції до її покращення поки не спостерігається.

Нагадаємо, що раніше Фінляндія закрила сухопутні пункти пропуску з РФ — вони майже безперервно закриті з 30 листопада.

Читайте також:
Бетонні загородження й паркани з колючого дроту: Фінляндія закрила половину пунктів пропуску на кордоні з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна