Бетонні загородження й паркани з колючого дроту: Фінляндія закрила половину пунктів пропуску на кордоні з РФ

У ніч на 18 листопада Фінляндія закрила чотири з восьми пунктів перетину кордону з РФ через сплеск міграції.

Про ц повідомляє фінське видання Yle.

Таким чином, з опівночі перестали працювати прикордонні пункти Іматра, Ніірала, Нуйямаа і Ваалімаа, розташовані вздовж кордону Східної Фінляндії. Обмеження діятимуть до 18 лютого 2024 року, але за потреби їх можуть продовжити.

На пунктах пропуску встановили бетонні загородження й тимчасові паркани, зокрема стаціонарні металеві огорожі й тимчасові паркани з колючого дроту. Також опустили шлагбауми, за допомогою яких у звичайний час у пунктах перетину кордону контролюють трафік.

Як зазначають прикордонники, тільки 17 листопада до нині закритих пунктів пропуску на прибули 163 шукачів притулку, за тиждень же їх було близько трьох сотень.

Як зазначається, російські прикордонники часто пропускають мігрантів без необхідних документів.

Відтепер заяви про надання міжнародного захисту можна буде подати на північних пунктах перетину кордону Вартіус і Салла, які разом із пунктами Куусамо та Рая-Йоосеппі залишаться відкритими.

Читайте також:
Фінляндія передає Україні 20-й пакет військової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.