Блінкен приїхав до Макрона обговорити підтримку України у війні з РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув з візитом до Парижа, де проведе перемовини з президентом Франції Еммануелем Макроном щодо підтримки України у війні з Росією, а також конфлікту між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС.

Про це пише AFP з посиланням на канцелярію Макрона.

За словами офіційних осіб, держсекретар та французькі лідери розглянуть результати міжнародної конференції, яку Париж провів у лютому, щоб забезпечити фінансову та військову підтримку України.

Блінкен, серед іншого, обговорить з Макроном зростаючу міжнародну кризу. Крім того, проведе переговори з міністром закордонних справ Стефаном Сежурне.

Обидві сторони прагнуть “інтенсифікації” підтримки України, заявив представник оточення Сежурне.

Водночас міністерство закордонних справ Франції заявило, що Сежурне та Блінкен обговорять підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні в липні, а також “кризи” на Близькому Сході, в Україні та Судані.

Як символічний візит, держсекретар США має разом із міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню відвідати завод франко-німецького оборонного концерну KNDS поблизу Парижа, який виробляє артилерійські гармати, що використовує Україна, інформує AFP.

Читайте також:
Заяви Макрона щодо введення військ в Україну розлютили чиновників США. Bloomberg розповів про їхні побоювання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна