У Конгресі США пообіцяли винести на голосування допомогу Україні одразу після великодніх канікул

Після великодніх канікул у Палаті представників Конгресу США буде винесено на голосування довгоочікуване питання щодо надання Україні військової допомоги.

Про це заявив голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер від республіканців, цитує ABC News.

“Спікер (Палати представників Майк Джонсон-ред.) зробив дуже чіткі заяви, що коли ми повернемося, це буде наступним головним питанням порядку денного, після того, як ми щойно ухвалили всі законопроєкти, які фінансують федеральний уряд”, – сказав він в ефірі програми “Face the Nation”.

За словами Тернера, Джонсон дав зрозуміти, що він підтримує Україну, як безпосередньо українському президенту Володимиру Зеленському, так і публічно.

“Він публічно зробив ці заяви, а також генсекретарю НАТО…Я думаю, що загалом ми отримаємо пакет, який буде узгоджений з Сенатом та Білим домом, щоб мати законопроєкт, який зможе підписати президент”, – додав глава комітету з розвідки.

Варто зазначити, що великодні канікули у Конгресі США завершуються 9 квітня. Тернер висловив сподівання, що Конгрес США може схвалити допомогу Україні до того, як Палата представників знову піде на канікули 22 квітня.

“Звісно, ​​це моя надія. Президент Зеленський ясно дав зрозуміти спікеру Джонсону, що ми перебуваємо в критичній точці. Директор ЦРУ і міністр оборони – всі чітко дали зрозуміти, що ми перебуваємо на критичному етапі, який починає впливати не лише на моральний дух українців, які воюють, але й на їхню здатність воювати.

Путін це знає. Очевидно, що це та точка, де ми не можемо дозволити Путіну перемогти. Наші європейські союзники кажуть, що мета Путіна – війна за межами України з Європою. Ми повинні зупинити його в Україні”, – наголосив він.

Читайте також:
Шатдауну не буде: Байден підписав ухвалений Конгресом бюджет США на $1,2 трлн

Контекст

Нагадаємо, 22 березня Сенат США нарешті, з великою затримкою, затвердив бюджет країни на 2024 рік у розмірі 1,2 трлн доларів. 23 березня його підписав президент Джо Байден.

При цьому Конгрес США вже кілька місяців не може надати нове фінансування допомоги Україні. Законопроєкт про надання 60 млрд доларів на військову та фінансову допомогу Україні вже пройшов Сенат, але його відмовляється розглядати Палата представників.

Видання The Hill повідомляло, що спікер Палати представників Конгресу Майк Джонсон збирається відкласти розгляд пакета допомоги Україні щонайменше на три тижні, до 9 квітня. Джонсон хоче спочатку ухвалити фінансові питання уряду США, а після перерви на великодні свята повернутись до можливості голосування щодо пакета допомоги Україні.
The Hill інформував, що Конгрес США піде на двотижневі канікули з нагоди Великодня, яке у католиків припадає на 31 березня.

Читайте також:
Салліван у Києві запевнив, що допомогу для України буде ухвалено, закликав вірити у США і не назвав відновлення кордонів серед умов перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна