Біля села Тоненьке під Авдіївкою ЗСУ відбили найбільшу механізовану атаку РФ на фронті з жовтня: знищили 12 танків та 8 БМП

Збройні сили України знищили 12 танків і 8 бойових машин піхоти російських військ під час одного їхнього штурму поблизу селища Тоненьке, що розташоване в районі Авдіївки Донецької області. Це була найбільша механізована атака військ РФ на фронті з жовтня 2023 року.

Про це повідомляє OSINT-аналітик Kriegsforscher у своєму Х (Twitter).

Як відомо, до штурмових дій, які відбувалися 30 березня, окупанти залучили 36 танків та 12 бойових машин піхоти.

Танки належали 6-му полку 90-ї танкової дивізії. Стало відомо, що техніка розміщена навколо координат 48.14551743810157, 37.621891960517885.

Про засоби ураження, за допомогою яких була виведена з ладу така кількість ворожої бронетехніки не повідомляться. Також невідомі і подробиці цього бою.

Селище Тоненьке на мапі DeepState станом на 23:45 31 березня

Як ідеться у звіті Інституту вивчення війни за 31 березня, 30 березня українські війська відбили масштабну механізовану атаку росіян чисельністю до батальйону БТР і танків поблизу Авдіївки Донецької області. В ISW відзначають, що це була перша механізована атака окупантів на рівні батальйону від моменту, коли РФ почала нову кампанію із захоплення Авдіївки наприкінці жовтня 2023 року.

Згідно з геолокаційними кадрами від 31 березня, вздовж дороги на північний захід від населеного пункту залишилася велика кількість знищеної та пошкодженої російської бронетехніки. На думку аналітиків, здатність України захиститися від наступу 30 березня, особливо під Авдіївкою, де українські сили були змушені швидко відійти на нові оборонні позиції після втрати населеного пункту, є позитивним показником здатності України захиститися від майбутніх широкомасштабних російських атак та очікуваної наступальної операції Росії влітку 2024 року.

Фіксується готовність російського військового командування залучити до наступу під Авдіївкою батальйон танків. Такі дії вказують на те, що цей наступ є пріоритетним для росіян.

Читайте також:
На фронті – 53 боєзіткнення, авіація ЗСУ за добу атакувала 11 районів розташування військ РФ, – зведення ГШ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна