Сотні одиниць бронетехніки, зенітні ракети Aster і боєприпаси: Франція передасть Україні новий пакет військової допомоги

Франція готує для України новий пакет військової допомоги, який включатиме сотні одиниць бронетехніки, зенітні ракети Aster та боєприпаси з дистанційним цуправлінням.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, повідомляє видання Le Monde з посиланням на інтерв’ю політика виданню La Tribune.

Зокрема, Україна отримає бронетранспортери VAB, яким понад 40 років — їх Франція хоче замінити бронемашинами нового покоління Griffon.

“Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, наші броньовані фронтові машини (VAB): це абсолютно необхідно для мобільності військ. Ця стара техніка, яка ще придатна до експлуатації, зможе принести безпосередню користь Україні в значних кількостях”, — наголосив Лекорню.

За його словами, йдеться про сотні одиниць бронемашин, які надійдуть в Україну у 2024 році й на початку 2025 року.

Також Франція допоможе з посиленням протиповітряної оборони України, випустивши нову партію ракет Aster 30 для системи SAMP/T MAMBA — аналога американської Patriot.

Окрім цього, Франція розробляє боєприпаси з дистанційним управлінням. Ймовірно, їх доставлять в Україну вже цього літа.

Читайте також:
Боєприпаси, БПЛА, гранатомети, і не тільки – у новому пакеті озброєнь для ЗСУ від Німеччини

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна