Порт Новоросійська перекрили баржами для захисту від українських дронів, — британська розвідка

Російські окупанти намагаються захистити свої об’єкти в порту Новоросійська від атак українських надводних дронів, для чого вже перекрили його чотирма баржами.

Про це йдеться у свіжому огляді міноборони Великої Британії 31 березня.

Перекриття баржами входу в порт Новоросійська видно на супутникових знімках за 18 березня.

“Після серії успішних ударів України по порту Севастополя Новоросійськ став критично важливим для захисту найцінніших активів Чорноморського флоту РФ”, — наголошують у британській розвідці.

Також там нагадують, що екскомандувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова замінили після того, як Україна досягла успіхів у застосуванні надводних дронів проти російських цілей як у морі, так і в порту.

Його наступник, віцеадмірал Сергєй Пінчук, ймовірно, намагався підвищити шанси на виживання російських кораблів через вжиття додаткових превентивних і оборонних заходів, зокрема звуження проходу до портових споруд.

Читайте також:
У ВМС підрахували, скільки ще ВДК має Чорноморський флот РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна