Фонд “Повернись живим” передав у війська рухомі командні пункти для ППО

Фонд допомоги армії “Повернись живим” передав у військо командні пункти системи протиповітряної оборони. Це четвертий компонент спільного проєкту Фонду та “Нової пошти” “Запакуй небо — прокачай ППО”.

Про це у п’ятницю, 29 березня, повідомив директор “Повернись живим” Тарас Чмут.

Зазначається, що обладнання передано військовим частинам Повітряного командування “Центр” .

Рухомий командний пункт – це «мозок», з якого відбувається управління зенітними ракетними чи радіотехнічними підрозділами під час чергувань та в режимах бойової роботи, пояснює Чмут. Командний пункт обладнаний робочими місцями під офіцерів які забезпечують керування протиповітряною обороною — розподіляють цілі, ведуть контроль роботи різноманітних систем, проводять сеанси звʼязку та фактично «тримають небо».

“Наш РКП — це результат довгої плідної роботи фахівців Фонду компетентної допомоги, старших офіцерів Повітряних сил та інженерів виробника. Думаю, це найсучасніший та найкращий подібний рухомий командний пункт, який є в нашій армії. Усі РКП обладнані різноманітними засобами звʼязку та обміну інформацією, компʼютерами, моніторами, автономним живленням, опаленням та кондиціонуванням та загалом всім необхідним для роботи”, – наголошує директор “ПЖ”.

“Окремо варто згадати про житловий блок, де офіцери не чергової зміни можуть спати, підвочивати, готувати їжу, приймати душ та загалом відновлюватися від роботи. Подекуди, інтенсивність роботи росіян настільки висока, що люди фізіологічно не витримують, і важливо надати якісні умови для хоч і короткого, але відпочинку”, – додає він.

Зі слів Чмута, потреба в подібних РКП вимірюється десятками одиниць.

Читайте також:
“Повернись живим” передав уже четверту партію обладнання у рамках збору “Запакуй небо – прокачай ППО”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.