Як правильно подавати та пити мартіні ℗

Мартіні — популярна в усьому світі марка вермутів та ігристих вин, які виробляються в Італії. Рецептура напоїв знаменитої алкогольної лінійки — комерційна таємниця, тому повторити настільки запаморочливий успіх не вдається нікому. Мартіні — улюблений напій багатьох дівчат. Без нього не обходяться галасливі вечірки та посиденьки в приємній компанії. Універсальний напій можна пити по-різному, і це відкриває широкі можливості для отримання справжньої насолоди.

Вермут: особливості та причини популярності

Кріплене ароматизоване вино, або вермут, — алкоголь, який добре відомий ще з часів Стародавньої Греції та Риму. Щоправда, вживали його в ті часи виключно як ліки. Сьогодні, завдяки вдосконаленій рецептурі, цей напій належить до категорії найвишуканіших, замовити Мартіні можна на день народження, новорічні свята чи корпоратив, і це безперечно буде чудовим рішенням.
Для приготування вермутів беруть прянощі, спеції, коріння, цедру, кору дерев та інші інгредієнти залежно від рецептури, яку використовує бренд. Мета — отримати напій з яскравим смаком та ароматом, злегка терпкий і доповнений неповторною гіркуватістю. Саме тому обов’язковий компонент будь-якого вермуту — полин. Щоб зробити напій солодким, до нього додають цукор, а для міцності — спирт.

Культура вживання мартіні

Алкоголь з яскравим смаком зовсім не потребує гастрономічного супроводу. Проте він універсальний, бо мартіні, замовлений у MAUDAU, можна:

  1. Пити в чистому вигляді. Невеликими ковтками за приємною бесідою вдома, а також на вечірці чи корпоративі, але обов’язково охолодженим. Оптимальна температура для вермуту — 10–15 градусів.
  2. Вживати з льодом. Такий спосіб підходить для любителів довго смакувати улюблений алкоголь або в тому разі, коли не вдалося його попередньо охолодити. Чудова альтернатива — заморожені фрукти. Вони відмінно доповнять смак улюбленого вермуту.
  3. Використовувати для приготування коктейлів. Є велика кількість різноманітних рецептів. Досить просто вибрати ті, які поєднують улюблені інгредієнти або зважитися на сміливий експеримент і спробувати щось екстраординарне.

Найпростішими закусками до мартіні можуть бути оливки, каперси або цитрусові — лимон, апельсин. Щоб отримати зовсім легкий напій, можна з’єднати вермут із тоніком, содовою або свіжовичавленим соком. Оптимальним буде поєднання з гранатовим, апельсиновим, грейпфрутовим або лимонним.
Чудово гармонує мартіні з повноцінними стравами. Хорошим вибором стане китайська або італійська кухня. Оптимально, щоб їжа була гострою, містила морепродукти або сири. Такі поєднання забезпечують максимальне гастрономічне задоволення. Проте з вермутами цікаво експериментувати як у плані створення унікальних коктейлів за власною рецептурою, так і у виборі страв, закусок.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна