Тенденції в дизайні інтер’єру: де в Києві підібрати сучасні м’які крісла? ℗

Сучасний дизайн інтер’єру не стоїть на місці, постійно еволюціонуючи та видозмінюючись. Іноді це можна назвати вдосконаленням, іноді – спрощенням. Натуральні матеріали, мінімалістичні простори, прості кольорові рішення формують нові візії для ремонту й обстановки наших квартир. Давайте розглянемо деякі напрямки в інтер’єрному дизайні та роль, яку відіграють сучасні м’які крісла в цьому контексті.

Використання натуральних матеріалів

У сучасному дизайні інтер’єру спостерігається тенденція щодо “повернення до коріння” – використання натуральних матеріалів. Це може бути дерево, каміння, бетон, глина, граніт, вапняк чи мармур із природними сколами, бамбук, лоза, натуральні тканини, відновлені дерев’яні рами, натуральні наповнювачі тощо. Такі матеріали додають приміщенням елегантності й теплоти. Їхня екологічна чистота та природна привабливість роблять їх одним із перших виборів для багатьох сучасних дизайнерів.

Взагалі, цей напрямок можна охарактеризувати як “недосконала досконалість”. Акцент тут робиться на необроблений вигляд матеріалу, а також неідеальні форми. Які саме? Овали з нерівностями замість кіл, багатокутники з нерівними кутами замість квадратів та ін.

У натуральних матеріалах підкреслюється їхня тактильність: нерівність, шорсткість, матовість, приємна прохолода, неоднорідна текстура.

Увага на біофілію

До поширених нині трендів інтер’єру відносять такий напрямок, як біофілія – “любов до природи”. Біофільний дизайн фокусується на створенні простору, де підкреслено тісний зв’язок між людиною та природою. Найбільшим проявом такого дизайну є велика кількість живої зелені та живих рослин в інтер’єрі, зображення квітів, водні об’єкти на кшталт маленьких фонтанів.

При цьому “грає” максимальна кількість природного світла, яке забезпечують широкі, панорамні та мансардні вікна.

Екологічні тренди диктують моду на природні тони й відтінки: кремовий, сіро-коричневий, земляний, світло-зелений, світло-блакитний, лимонно-жовтий, тепло-коричневий, рожевий, яскраво-помаранчевий.

Мінімалізм і функціональність

У світі, де час – це найбільша розкіш, мінімалістичний дизайн інтер’єру стає все більш популярним. Простота форм, чисті лінії та ергономічні рішення роблять приміщення більш просторими та зручними для життя. Меблі, які не лише гарні, а й прості та водночас корисні, стають серцем сучасних інтер’єрів.

На піку популярності залишається стриманий скандинавський дизайн, гострі кути та відсутність зайвих прикрас.

Водночас треба сказати, що скандинавський стиль у дизайні вже трансформується в глибші обстановки. Подекуди це вже не просто мінімалістичний інтер’єр, що забезпечує атмосферу хюге, а добре продумані, дещо складніші планування, меблі складнішого сегменту, відповідні колірні рішення – більш теплі.

Тренди в меблях

У сучасному дизайні інтер’єру м’які меблі відіграють ключову роль. Від кутових диванів до стильних крісел, сучасні меблі поєднують в собі комфорт, стиль та функціональність. Модульні системи, які можна змінювати за бажанням, і використання еко-матеріалів у виробництві стають стандартом для багатьох дизайнерів. До речі, придбати м’які меблі у м. Київ можна в ТЦ 4ROOM.

Зверніть увагу на такий варіант, як меблі-трансформери:

  • шафа-диван-ліжко,
  • тумба або полиця, що розкладається на робочий стіл;
  • декоративна панель із прихованими вішалками;
  • ліжко з потаємними відсіками.

Що стосується конкретно м’яких меблів, то в тренді – плавні вигини на диванах і кріслах. Вони додають оригінальності, сучасності та глибини простору.

Вінтажне повернення

Вінтаж, або реставрований антикваріат – ще одна тенденція в оформленні інтер’єрів. Багатьом стало зрозуміло, що меблі з масмаркету зберігають гарний вигляд порівняно недовго, вони зношуються, ламаються і втрачають функціональність. Тому є сенс інвестувати в добротні, витримані часом меблі, добре сконструйовані і продумані. Ідеальне крісло, стілець або журнальний столик, добре відреставровані, допоможуть створити більш витончений простір та додати кімнаті характеру.

Висновки

Сучасний дизайн інтер’єру – це поєднання естетики, комфорту та функціональності. Він не тільки відображає сучасні тенденції, а й підкреслює наш спосіб життя та наші цінності. Обираючи сучасний дизайн, ми обираємо гармонію та комфорт у нашому житті.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна