Сибірський батальйон просить мешканців Бєлгорода евакуюватися: готуються удари по військових об’єктах

Бійці Сибірського батальйону просять мешканців Бєлгорода тимчасово покинути місто через загрозу артобстрілу по військових об’єктах РФ.

У своєму ТГ-каналі в понеділок, 18 березня, батальйон закликав жителів Бєлгорода також знайти укриття.

“Ми завдаємо ударів по військових цілях, але у зв’язку з розміщенням військових об’єктів противника в житловому секторі можуть постраждати цивільні! Просимо білгородців терміново евакуюватися”, — ідеться в повідомленні.

Інших деталей вони не розкрили.

Напередодні

12 березня бійці легіону “Свобода Росії”, “РДК” та “Сибірського батальйону” повідомили, що перетнули кордон з Росією і зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції. Російські добровольці, які воюють на стороні України, записали звернення та оприлюднили відео, на якому, як стверджують, показано кадри перетину російсько-українського кордону вночі 12 березня.

Вдень 12 березня легіон “Свобода Росії” заявив, що взяв населений пункт Тьоткіно в Курській області під свій контроль.

Коментар ГУР МОУ про дії російських добровольців

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі “24 каналу” заявив, що Легіон “Свобода Росії”, РДК і Сибірський батальйон на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян РФ.  За його словами росіяни можуть діяти у себе на території так, як їм забажається.

“Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої Росії”, – зазначив Юсов.

Читайте також:
Легіон “Свобода Росії” показав знищення ворожого БТР у Курській області. ВІДЕО

Легіон “Свобода Росії” запустив телеграм-бот, куди можна “злити” дані про військових, техніку РФ і секретні документи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.