Танки і стрілецькі бої: легіон “Свобода Росії”, РДК і Сибірський батальйон зайшли в Курську та Бєлгородську області РФ. ГУР прокоментувало

Легіон “Свобода Росії”, РДК і Сибірський батальйон зранку 12 березня перетнули кордон з Росією. Російські добровольчі формування, які воюють на стороні України, зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції.

На тлі цих подій легіон “Свобода Росії” записав звернення до росіян та президента РФ Володимира Путіна.

“Як і всі наші співгромадяни, у Легіоні ми мріємо про Росію, звільнену від диктатури Путіна. Але ми не просто мріємо: ми докладаємо всіх зусиль, щоб ці мрії реалізувати. Ми відбиратимемо у режиму нашу землю сантиметр за сантиметром. Росіяни спатимуть спокійно, не боятимуться дзвінка у двері, будуть без побоювання говорити, що думають. Росіяни голосуватимуть за кого хочуть, а не за кого мають. Росіяни житимуть вільно”, – ідеться у повідомленні.

Бійці Леогіну у своєму зверненні заявили, що “вони йдуть, аби звільнити вас від диктатури, терористичної організації, яка захопила владу”. Добровольці також звернулися до Путіна та попередили, що “йдуть на вибори” РФ.

Бійці легіону “Свобода Росії” також оприлюднили відео, на якому, як стверджують, показано кадри перетину російсько-українського кордону вночі 12 березня. На відео видно, як танки у темну пору рухаються по ґрунтовій дорозі.

“Танки бруду не бояться. Перейшли Рубікон. Перетнули кордон”, – написали у тексті до відео.

Відео начебто заходу бійців на територію Росії оприлюднив і “Сибірський батальйон”.

“Ну що ж, нарешті ми вдома. Як і обіцяли, на нашу російську землю ми несемо свободу і справедливість”, – говориться у зверненні “Сибірського батальйону” у Telegram-каналі.

Бійці “Сибірського батальйону” додали, що “повалити злочинний диктаторський режим у РФ мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках”.

“Цієї ночі ми почали виконання обіцянки. Тривають запеклі бої на території РФ”, – написали вони під відео.

Ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов Ілля Пономарьов близько 7-ї ранку вівторка повідомив, що прикордонна Лозова Рудка в Бєлгородській області РФ – під контролем визвольних сил. А у Тьоткіно Курської області триває стрілецький бій.

Водночас російські пабліки з посиланням на ворожих воєнкорів пишуть про  спробу прориву нібито ураїнських ДРГ у Бєлгородську та Курську області. “Baza” поширив відео, нібито зняте поблизу Тьоткіно, на якому чутно звуки автоматних черг.

Коментар ГУР МОУ про дії російських добровольців

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі “24 каналу” заявив, що Легіон “Свобода Росії”, РДК і Сибірський батальйон на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян РФ.  За його словами росіяни можуть діяти у себе на території так, як їм забажається.

“Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої Росії”, – зазначив Юсов.

Читайте також:
У Бєлгородській області – бій. Працює легіон “Свобода Росії”
Легіон “Свобода Росії” готує наступ на Москву: вербують тисячі росіян у свої лави

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.