На Миколаївщині “шахед” застряг у вітряку

У Миколаївській область безпілотник Shahed влучив у гвинт вітряка і застряг там, не вибухнувши – його витягла поліція.

Про це в п’ятниці, 8 березня, повідомила поліція Миколаївщини.

“За інформацією фахівців вибухотехнічної служби поліції, внаслідок влучання безпілотника детонація бойової частини не відбулась, а залишилась всередині електрогенеруючої підстанції, залишаючись небезпечною для громадян. Демонтаж Shahed ускладнювався тим, що частина безпілотника знаходилась у важкодоступному місці гвинта вітряка та на висоті 55 метрів від землі. Вибухотехніки поліції спланували першочергові дії, підготували необхідне вибухотехнічне обладнання та розробили декілька планів вилучення частини БпЛА”, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські повідомляють, що поліцейські за допомогою спеціальних засобів та підйомного крана піднялись на висоту 55 метрів та металодетектором встановили місцезнаходження бойової частини.

Shahed влучив у гвинт вітряка, він розсипався на частини по всій площині, і металодетектор “майже всюди” спрацьовував. Поліцейські проробили отвори і за допомогою спецобладнання, і після ретельного огляду витягли небезпечну частину безпілотника, щоб не пошкодити її. Вже спустившись на землю, знищили шляхом контрольованого підриву

Читайте також:
Одещина: унаслідок нічної атаки “шахедів” пошкоджено інфраструктурний об’єкт, сталася пожежа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна