На базі Повітряних сил США. Збірна України першою відкрила змагання для ветеранів Air Force Trials 2024

На Nellis Air Force Base, військовій базі Повітряних сил США у Лас-Вегасі, 8 березня відкрили United States Air Force Trials 2024 — змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення і травми. 

На церемонії відкриття першою на поле вийшла збірна України. Колону України очолили капітан збірної 30-річний нацгвардієць із Івано-Франківська Юрій Гапончук і 30-річний військовослужбовець ЗСУ з Чернігівської області Руслан Сумін, про якого розповідав фонд “Повернись живим”. 

Про це у п’ятницю повідомили комунікаційники фонду.

За спортивною традицією, на змаганнях запалювали вогонь. Смолоскип від України несли 23-річний ветеран ДПСУ з Чернівецької області Вадим Гільчук і 29-річний військовослужбовець ЗСУ з Сумщини Вадим Кіріченко.

Загалом у збірну України входять 30 учасників — ветеранів та військовослужбовців, які змагатимуться в 11 адаптивних видах спорту: плаванні, велоспорті, баскетболі на візках, волейболі сидячи, регбі на візках, стрільбі з луку, пауерліфтингу, бігу;,  штовханні ядра/метанні диску, веслуванні, кульові стрільбі.  

Змагання United States Air Force Trials 2024 в Україні організовано Міністерством у справах ветеранів спільно з Українським ветеранським фондом та громадськими організаціями — “Повернись живим”, Stratcom Ukraine та Invictus Games: Team Ukraine.

Довідково

United States Air Force Trials 2024 — це змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США, які є відбірковим етапом для участі у Warrior Games, — найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами. Цьогоріч збірної України у United States Air Force Trials участь також бере участь збірна Грузії.

Читайте також:
30 українських ветеранів вирушили до Лас-Вегасу на змагання Повітряних сил США
“Зі змагань Повітряних сил США хочу повернутися на F-16”. Колишній доброволець УДА Юрій Брель — про війну, поранення, службу в ТЦК і ветеранський спорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна