30 українських ветеранів вирушили до Лас-Вегасу на змагання Повітряних сил США

30 військових національної збірної ветеранів 3 березня вирушили у Лас-Вегас для участі у змаганнях Повітряних Сил США 2024. Цих учасників відібрала спеціальна комісія за підсумками Всеукраїнських змагань з адаптивних видів спорту, які відбулися в середині грудня у Києві.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Головна тренерка національної збірної Олена Яновська розповіла, що американські колеги запросили українців продемонструвати, як адаптивні види спорту впливають на відновлення організму.

Українські учасники покажуть себе у девʼяти видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання, баскетбол на кріслах колісних. За її словами у команди “за плечима три тижні важких тренувальних зборів”.

“Після повернення ви будете виконувати дуже важливу місію — повертати своїх побратимів до нормального життя. Своїм прикладом ви будете показувати, що життя не закінчується після поранення чи військової служби”, — сказав виконувач обовʼязків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Змагання відбудуться з 4 по 16 березня 2024 року.

Довідково

Змагання Повітряних Сил США (United States Air Force and Marine Corps Trials) – це щорічні внутрішні змагання для ветеранів та військовослужбовців США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби. Цього року організатори змагань запросили долучитися до них і українську команду, у складі якої ветерани та чинні військові. Цьогоріч вони відбудуться із 4 по 16 березня 2024 року у Лас-Вегасі.

У грудні у Києві відбулися Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту, за результатами яких відбіркова комісія сформувала команду з 30 учасників, котрі вирушать до США.

Читайте також:
“Зі змагань Повітряних сил США хочу повернутися на F-16”. Колишній доброволець УДА Юрій Брель — про війну, поранення, службу в ТЦК і ветеранський спорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна