У Раді скасували засідання на цей тиждень: нардепи назвали причину

У Верховній раді скасували засідання цього пленарного тижня. Причиною цьому називають термінову потребу зробити комплексний звіт для Сенату США. 

Про скасування засідань повідомили народні депутати Ірина Геращенко з “Європейської Солідарності” та Ярослав Железняк з  “Голосу”.

Посилаючись на чат “Слуг” Геращенко повідомила, що депутатам з цієї фракції потрібно підготувати звіт для Сенату США по поїздці нардепів на позиції військових, у звʼязку з чим зараз формуються групи.

“Слуги”, замість пленарного засідання , де б мали вирішувати питання московської церкви і розбудови фортифікаційних споруд, будуть імітувати бурхливу діяльність для наших партнерів. Замість засідання ВР вони зараз формують три групи по 10 депутатів тільки від “Слуг”, аби гнати їх на військові позиції і робити звіт по фортифікаціям.
Ось інформація з чату “Слуг”: “В нас термінова потреба зробити комплексний звіт для Сенату США по поїздці депутатів на позиції військових, у звʼязки з чим зараз формуються групи:
1. Фронтові лінії
2. Стан фортифікації
3. ⁠Ситуації в навчальних комплексах.
Треба по 10 відповідальних людей, в кожної групі одна людина має володіти англійською. Виїзд завтра. У звʼязку з цим, засідання на 6-8 переноситься!” – написала Геращенко.
Вона зазначала, що на порядку денному 3 наступних пленарних днів не було важливих законів по безпеці, про мобілізацію, але там були ратифікації та інші законопроєкти.
Про те, що офіційною причиною скасування засідань стала підготовка комплексного звіту для Сенату США написав і депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк.
Нардеп це рішення коментує так: “Дві реальності одночасно: 1) Вчора на погоджувальній раді з фракціями були 4-и міністра, які просили не відкладати їх закони і швидко проголосувати. 2) Сьогодні коаліція відміняє 3 дня голосування. Фактично Рада не буде засідати місяць.
Зрозуміло, що без голосів “союзників” з груп (які тимчасово стали закордонними) то всякі “хотелкі” ОП не пройшли б…. Але там на порядку денному було купа інших важливих законів: соціальні, освітні, військові…. Як мінімум ратифікацій штук 10″.

За даними “УП“, цього тижня мало бути два пленарних засідання. Напередодні було проведено засідання погоджувальної ради, на якому депутати “Європейської солідарності” та “Голосу” протестували, що їх не відпускають у закордонні відрядження. Як погрозу вони озвучили, що наполягатимуть на повному розгляді законопроєктів, що виноситимуться на друге читання. Після цього нардепи домовились, що розглядатимуть законопроєкти, які виносяться у першому читанні.

У результаті у вівторок було вирішено взагалі скасувати засідання на цьому тижні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна