Рада ухвалила законопроєкт про демобілізацію строковиків

Верховна Рада 23 лютого ухвалила у першому читанні та в цілому законопроєкт №11035 про зміни щодо термінів строкової військової служби. Він містить норму про демобілізацію строковиків та відстрочку від подальшої мобілізації на 12 місяців.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Документ Рада розглядала за процедурою ad-hoc.

“За” у першому читанні проголосували 317 народних обранців, а під час голосування в цілому — 319 парламентарів. Ніхто не виступив “проти” та не утримався.

Нагадаємо, 22 лютого президент Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради законопроєкт про зміни щодо строків строкової військової служби. Згідно з ним, військовослужбовці строкової служби, термін яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни, звільняються з військової служби в запас “у терміни, визначені указом президента”.

Читайте також:
Аспірантам-контрактникам хочуть зберегти відстрочку від мобілізації: що відомо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна