Окупанти перейменували захоплені українські МБАКи

Захоплені росіянами малі броньовані артилерійські катери «Аккерман» та «Вишгород» переназвали після введення до складу Чорноморського флоту РФ.

Про це з посиланням на російські ЗМІ пише “Мілітарний”.

Бронекатери проєкту 58155 українських ВМС отримали нові імена у складі російського Чорноморського флоту. «Аккерман» став «Разбойником», а «Вишгород» — «Наездником».

Росіяни захопили ці судна в Бердянську неушкодженими у 2022 році. Після цього вони власним ходом були доправлені до порту Новоросійська, де їх дослідили російські фахівці.

Катери отримали свої назви на честь однойменних вітрильно-гвинтових кліперів, що служили в російському імператорському флоті.

«Разбойник» відомий тим, що опосередковано брав участь у російсько-японській війні. Під час боїв за Порт-Артур із нього зняли артилерійські установки для використання на суші, а згодом його затопили, заблокувавши вхід до порту.

У липні 2022 року стало відомо, що росіяни ввели два захоплених українських артилерійських катери до складу власного Чорноморського флоту. Того ж року в окупованому Севастополі вони проходили випробування.

Читайте також:
У Маріуполі показали пошкоджений МБАК “Лубни”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна