У Дуди заявили, що він не планує їхати в Україну до другої річниці вторгнення РФ

Польський президент Анджей Дуда не планує візиту до Києва у зв’язку з другою річницею повномасштабного російського вторгнення.

Про це заявив представник канцелярії президента Польщі Войчех Колярський, пише PAP 23 лютого.

“Ні, такий візит наразі не планується”, – сказав він.

Водночас Колярський зауважив, що  Дуда дав довге інтерв’ю українському телебаченню у зв’язку з другою річницею повномасштабної агресії. Також, за його словами, буде розмова на BBC World на цю тему.

Колярський заявив, що пам’ять про те, що сталося, важлива, бо “те, що сталося два роки тому, визначає не лише польську політику, але й світову політику і найближче майбутнє”.

“Влада Польщі виразно і однозначно каже, що вільна, незалежна Україна є важливим союзником Польщі”, – зазначив він.

Читайте також:
“Я готовий бути на кордоні з нашим урядом”: Зеленський виступив зі зверненням щодо ситуації на польському кордоні. ВІДЕО
“Нам не треба символізму у відносинах”: Туск відмовився зустрічатися із Зеленським на кордоні – і кличе до себе у Варшаву
Туск у Києві: Польща є найнадійнішим союзником України, питання боротьби з РФ – пріоритет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна