Туск у Києві: Польща є найнадійнішим союзником України, питання боротьби з РФ – пріоритет

Прем’єр Польщі Дональд Туск, який 22 січня перебуває з візитом у Києві, заявив, що приїхав в Україну вирішувати наявні проблеми, а не примножувати їх. Зокрема, наголосити на тому, що Польща є “найнадійнішим союзником України у смертельній боротьбі зі злом”. А питання боротьби з російським агресором – “абсолютно номер один”.

Про це пише TVP Info.

“У нас є багато двосторонніх питань для обговорення, є деякі конфлікти інтересів, ми про це знаємо, будемо про це говорити. Як друзі ми маємо якомога швидше розв’язати ці проблеми, а не підтримувати й не примножувати їх”, – зазначив він.

Він додав, що є про що говорити, але важливо, щоб усі були переконані, що “люди, які говорять – це друзі, які також можуть вирішити певні спірні питання”.

Туск також наголосив, що перебуває з візитом у Києві не тільки заради безпеки України, а й Польщі та інших європейських союзників.

“Це питання безпеки всього вільного світу, і Польщі зокрема, хоча б через географію”, – зауважив польський прем’єр.

Нагадаємо,  прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск прибув з візитом до Києва зранку 22 січня – у День Соборності України. Це його перше офіційне відрядження в Україну з моменту призначення на посаду 12 грудня 2023 року.

У Дональда Туска заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленський і прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

У межах візиту він, зокрема, планує обговорити проблему ембарго Польщі на імпорт української сільгосппродукції та блокування кордону польськими перевізниками.

Читайте також:
В Україні з візитом – спікерка парламенту Латвії

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна