“Укроборонпром” переходить до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО – 60-мм мін

Підприємства АТ “Українська оборонна промисловість” не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів та мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО – 60-мм мінометних мін.

Про це на форумі оборонних індустрій “Україна-ЄС” розповів гендиректор “Укроборонпрому” Герман Сметанін.

За його словами, підприємства “Укроборонпрому” роблять все можливе для збільшення виробництва озброєнь і військової техніки як на вітчизняних потужностях, так і на тих, що розташовані за кордонами нашої держави.

Завдяки роботі Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Україні вдалося залучити значний обсяг українських коштів для масштабування виготовлення продукції, зокрема боєприпасів. Проте нині спроможності приблизно втричі вище наявного рівня фінансування.

“Проте наші спроможності приблизно втричі вище наявного рівня фінансування, тому нам потрібно якомога більше “довгих” контрактів”, – зазначив Сметанін.

“Розуміємо, що наших власних потужностей навіть з великим зростанням виробництва недостатньо, щоб вести війну на паритетних умовах. Тому завдання підприємств “Укроборонпрому” та союзників України – забезпечити наші Сили оборони достатньою кількістю боєприпасів для визволення тимчасово окупованих територій”, – підсумував очільник “Укроборонпрому”.

Щодо розвитку співпраці з провідними європейськими зброярськими компаніями Сметанін зауважив, що “Укроборонпром” відкритий до діалогу з європейськими партнерами та готовий до різних форматів взаємодії, зокрема створення нових спільних підприємств.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна