Федоров розповів, за якої умови Україна може виробляти 2 млн безпілотників на рік

Україна здатна виробляти два мільйони безпілотників на рік – вдвічі більше, ніж зараз – за додаткової фінансової підтримки США, західних урядів і приватних громадян.

Про це заявив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров  в інтерв’ю The Guardian.

За його словами, нині Україна “укладає контракти на набагато меншу суму, ніж можливості українських виробників”, оскільки не має достатньо коштів.

Міністр підкреслив, що нині Україна перебуває на шляху до показника виготовлення понад мільйона безпілотників на рік.

“Нам вдалося настільки масштабувати ринок, що можемо виробляти більше одного або навіть двох мільйонів дронів”, — наголосив він.

Федоров заявив, що у сфері виробництва БПЛА в Україні працює понад 200 компаній. Із безпілотних систем, які використовують на полі бою, понад 90% виготовлено в Україні. Міністр також зауважив, що Україна стала майже самодостатньою у складанні дронів, за винятком комерційних квадрокоптерів для розвідки.

Безпосередньою проблемою у секторі безпілотників є фінансова, сказав Федоров, зауваживши, що Україна відчуває нестачу фінансової допомоги з боку США та потребує підтримки від інших держав Заходу.

Читайте також:
Українські аналоги “Ланцетів” пройшли попередні випробування: Федоров розповів, скільки дронів зможуть виробляти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна