Українські аналоги “Ланцетів” пройшли попередні випробування: Федоров розповів, скільки дронів зможуть виробляти

Українські аналоги російських дронів “Ланцет” пройшли попередні випробування й зараз будуть проходити випробування в бойових умовах.

Про це в неділю, 18 лютого, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, тестували дрони від чотирьох компаній, з яких успішно пройшли випробування два.

Федоров також зазначив, що в перспективі кількох місяців можна буде організувати виробництво близько 100 подібних дронів на місяць.

Перевагою цих дронів є збільшення враження ворожої техніки, оскільки вони працюють на відстані 30-40 км, в той час як FPV-дрони — лише на 10-20 км. Окрім цього, такі дрони можуть працювати вдень.

“Тому що великі коптери, які росіяни називають “Баба Яга” — вони працюють вночі, бо вони великі і їх можна вражати. І також, що важливо в “Ланцетах”, вони не просто по GPS, по точці на мапі летять, вони, по суті, керуються також відеоканалом і можна корегувати рух під час ураження цілей. Плюс, є можливості захоплення цілей і донаведення — останні 300-500 метрів донаведення відбувається без зв’язку”, — пояснив Федоров.

Читайте також:
Україна цьогоріч виготовить тисячі далекобійних БПЛА, здатних досягти Москви і Петербурга, – Федоров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна