Ісландія схвалила довгострокову політику підтримки України

Ісландія заявила про рішучу і довгострокову підтримку України. Відповідну резолюцію про допомогу на 2024-2028 років ухвалив парламент країни.

Про це 30 квітня повідомляє “Європейська правда” з посиланням на МЗС Ісландії.

Довгострокова політика підтримки України спрямована на підтримку незалежності, суверенітету, кордонів, безпеки цивільного населення, гуманітарної допомоги та відбудови в Україні.

“Рішуча підтримка України є найважливішим питанням безпеки, яке стоїть перед Ісландією та Європою. Міжнародна правова система, на якій ґрунтується наша безпека і рівень життя, опинилася під загрозою через брутальне вторгнення РФ в Україну”, – заявила міністерка закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гильфадоттір.

За її словами, саме тому Рейк’явік має зробити свій внесок у захист України “рішучим і конкретним чином”.

“З цією пропозицією та відповідним зобов’язанням у бюджетному плані закладається міцний фундамент для нашої цілеспрямованої підтримки України”, – зазначила вона.

Тордіс Кольбрун Рейкфорд Гільфадоттір представила уряду відповідну програму 10 жовтня минулого року. Водночас прем’єр-міністр Ісландії Б’ярні Бенедіктссон представив її на розгляд парламенту 12 березня 2024 року.

Читайте також:
Ісландія виділить €2 млн на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна