Ісландія виділить €2 млн на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для ЗСУ

Ісландія надасть близько 2 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії.

Про це ідеться на сайті уряду Ісландії.

“Боєприпасів не вистачало, і Чехія у співпраці з основними країнами-партнерами Ісландії взяла на себе зобов’язання забезпечити боєприпасами артилерію України, яка відіграє ключову роль в обороні країни”, – йдеться в заяві.

Ісландія також підтримає закупівлю екіпіровки для жінок в українській армії. Відсоток жінок в армії значно зріс за останні роки, особливо після початку російського вторгнення. Для задоволення потреб жінок-військовослужбовців пропонується надати обмундирування, бронежилети, медичні та гігієнічні товари на 75 мільйонів крон (пів мільйона євро).

“Вкрай важливо, щоб ми продовжували потужну підтримку України. Таким чином ми інвестуємо не лише у захист населення України, але й міжнародного правопорядку у ширшому контексті та наших власних безпекових інтересів”, – зазначив міністр закордонних справ Б’ярні Бенедіктссон, нагадавши також, що на розгляді в Альтингу (парламенті) перебуває стратегія довгострокової підтримки України.

Читайте також:
Португалія виділить €100 млн на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для ЗСУ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна