Другий випадок за тиждень: у Карачаєво-Черкесії розстріляли і підірвали пост патрульних РФ

Пізно ввечері 28 квітня невідомі здійснили напад на пост Державтоінспекції МВС Росії у селищі Мара Аяги Карачаївського району Карачаєво-Черкесії.

Про це пише Euronews.

Як зазначається, група з 5 осіб розстріляла з автоматів поліцейських і кинула в їхній бік вибухові пристрої.

“Загинули двоє офіцерів, ще четверо поліцейських було поранено. У перестрілці всіх п’ятьох нападників було вбито”, – пише Euronews.

За іншими даними, загинув співробітник поліції, поранено двох поліцейських і одного спецпризначенця ОМОНу.

Euronews нагадує, що за тиждень до недільного нападу ті ж озброєні люди здійснили напад на інший КПП у цьому регіоні Північного Кавказу, вбивши двох поліцейських та поранивши ще одного. Про належність нападників до якоїсь структури або їх мотиви поки що нічого не відомо.

Коментар

Михайло Басараб, військовослужбовець ЗСУ, політолог:

– Може, в потоці новин ви пропустили, але попередньої ночі в Карачаєво-Черкесії місцевий рух опору завʼязав на блокпості бій з російськими силовиками. Використали вибуховий пристрій і стрілецьку зброю. Двох окупантів одразу відправили до Кобзона, а двоє у важкому стані, і цілком можливо з лікарні також попрямують на той же концерт.

Хто не орієнтується в географії, то Карачаєво-Черкеська автономна республіка – це північнокавказький регіон в РФ. Поки що в РФ.

Додам цікавий нюанс. Відомо про далеко не один випадок, коли “кадировці” убивають рашистських військових за те, що ті мали необережність десь розпатякати про свою участь у російсько-чеченських війнах.

Отакі вони – строкаті відносини Московії і Північного Кавказу.

Далі точно буде. Бо інакше бути не може.

Читайте також:
Казали, що бійців “РДК”, а виявилося – своїх. Під Очеретиним вояки ЗС РФ перестріляли один одного, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна