Казали, що бійців “РДК”, а виявилося – своїх. Під Очеретиним вояки ЗС РФ перестріляли один одного, – Казанський

Під селищем Очеретине Донецької області військові ЗС РФ розстріляли російських же солдатів, стверджуючи, що ліквідували бійців “Російського добровольчого корпусу”.

Про це у своєму Facebook розповів журналіст, блогер, колишній представник Донецької області в Тристоронній контактній групі Денис Казанський і поділився скріншотами та відео з російських пабліків.

“21 квітня Z-канали радісно опублікували відео російських військових з-під Очеретиного, які стверджували, що знищили “зрадників з РДК” і показували цілу групу 200-х. Вбиті були у натовській формі, у них були російські паспорти. Відео тут я викласти не можу, дивіться у Телеграм-каналі за посиланням (18+).

Два дні Z-дегенерати радісно біснувалися в коментарях і знущалися з трупів, думаючи, що це бійці “РДК”. Але раптом з’ясувалося, що загиблі виявилися російськими військовими з 30-ї бригади.

Одного з них вдалося ідентифікувати за документами, які демонструвалися на відео. Це виявився директор школи з Кемерово Андрій Шинкаренко. Після цього пропагандистам терміново довелося вигадувати нову героїчну версію про те, що російська штурмова група загинула не від свого ж дружнього вогню, а нібито героїчно загинула в бою з ЗСУ.

Але самий кайф, що перші радісні пости, де загиблих росіян називали “зрадниками з РДК” і знущалися з їхньої смерті, Z-канали навіть не потерли. На каналі у Соловйова “ексклюзив” висить і досі. Не пропадати ж добру! Тим більше, що Соловйову на*рати на життя якихось там російських холопів”, – написав він.

Що відомо про ситуацію в Очеретиному Донецької області

23 квітня в ОСУВ “Хортиця” повідомили, що Сили оборони нині контролюють переважну частину Очеретиного Донецької області. Водночас російські війська намагаються закріпитися в південній частині селища, яка перебуває під вогневим контролем української артилерії.

У відомстві наголосили, що вживаються вичерпні заходи, спрямовані на вибиття противника з південної частини Очеретиного та стабілізацію ситуації на цьому напрямку.

Разом з тим, ситуація в районі Очеретиного залишається складною. Російські війська не полишають намірів захопити населений пункт і для цього застосовують проти українських сил весь наявний арсенал озброєння, зокрема, й хімічні отруйні речовини.

Селище Очеретине Донецької області на мапі DeepState станом на 23 квітня

Селище Очеретине — адміністративний центр Очеретинської селищної громади Покровському районі Донецької області, яке розташоване на північний захід від обласного центру.

Читайте також:
В “ЛНР” п’яний російський вояка розстріляв товаришів по службі, – росЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна