Росіяни намагаються штурмувати острів Нестрига в гирлі Дніпра, деокупований ЗСУ

Російські війська зранку 30 квітня двічі спробували штурмувати острів Нестрига на Херсонщині, нещодавно деокупований ЗСУ, але обидва рази невдало. Ворог відступив із втратами.

Про це розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

“Це останній острів від населеного пункту Велетенське перед гирлом річки. Для нас він є важливим захистити цю територію від можливих диверсантів чи ворожих виходів. Це периметр безпеки”, — пояснив капітан 3-го рангу Плетенчук.

Він зазначив, що окупанти, перебуваючи на острові, могли підвозити міномети та обстрілювати населені пункти. Також вони мали можливість заходити в тил і підходити ближче до українських позицій, вести розвідку, наводити артилерію та інші види озброєння.

У свою чергу аналітичний проєкт DeepState в ніч на 30 квітня заявляє про те, що “ворог просунувся західніше Очеретиного, в Кераміку, Красногорівці, Кислівці та намагається відновити втрачене положення на острові Нестрига”.

Дмитро Плетенчук також повідомив, що росіяни тричі безуспішно атакували українські позиції в селі Кринки на лівобережжі Дніпра. Ситуація на плацдармі залишається складною, тому що морпіхи тримаються там автономно. Противник використовує штурмову авіацію – літаки Су-25, гелікоптери Мі-8 та Мі-24.

“Між нами річка Дніпро, тому логістика дуже складна, як і ротація та евакуація. Але вони продовжують утримувати свої позиції попри переважаючі сили противника”, — сказав речник.

Як писала “Новинарня“, 28 квітня головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський у тижневому підсумковому огляді повідомив, що Сили оборони встановили контроль над островом Нестрига, розташованим у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області.

Читайте також:
Росіяни скинули 11 КАБів на правобережну частину Херсонщини: поцілили у два навчальні заклади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна