Московський суд залишив під арештом американського журналіста Евана Гершковича

У Росії Московський міський суд відхилив апеляцію на рішення Лефортовського районного суду про продовження терміну арешту й залишив під вартою американського журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Про це з посиланням на пресслужбу судів Москви повідомляє у вівторок, 20 лютого, “Радіо Свобода”.

26 січня 32-річному журналісту продовжили термін утримання під вартою до 30 березня. Захист Гершковича намагався оскаржити це рішення.

Передісторія:

Евана Гершковича затримали 29 березня 2023 року в Єкатеринбурзі. Наступного дня ФСБ Росії заявила, що журналіста заарештували за звинуваченням у шпигунстві. Як заявили у російській спецслужбі, журналіст, «діючи за завданням американської сторони, здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу».

Гершкович і The Wall Street Journal відкидають висунуті звинувачення. Видання неодноразово вимагало негайного звільнення журналіста. Білий дім називав звинувачення «сміховинними», а президент Байден характеризував затримання журналіста як «абсолютно незаконне».

Еван Гершкович (Evan Gershkovich) – репортер, який висвітлює для WSJ теми Росії, України та колишнього Радянського Союзу. Працював як кореспондент у Москві. Раніше був репортером Agence France-Presse і Moscow Times, а також асистентом у New York Times.
Наразі остання його публікація на сайті WSJ – від 28 березня, із заголовком “Російська економіка починає руйнуватися”.

Читайте також:
Затримання кореспондента WSJ: Росія продовжує практику захоплення заручників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна