Сьогодні — День військового журналіста. Сирський подякував за мужність і жертовність

16 лютого в Україні відзначають день військових журналістів. Його було засновано указом міністра оборони № 63 від 14 лютого 2018 року.

Першим військовим журналістом, який загинув під час російсько-української війни, під час виконання бойового завдання став кореспондент телерадіокомпанії “Бриз” Міністерства оборони України, капітан 3-го рангу Дмитро Лабуткін. Він загинув 16 лютого 2015 року поблизу міста Дебальцеве.

У цей день з привітанням та словами подяки за роботу до військових журналістів, пресофіцерів і воєнкорів звернувся Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Та закликав вшанувати пам’ять полеглих журналістів.

“За десять років російсько-української війни я особисто переконався, наскільки важлива робота військових журналістів, пресофіцерів та воєнкорів.

Ворог веде проти нас гібридну війну. Окрім щоденних штурмів позицій наших військ, ракетних та авіаційних атак, російські загарбники обстрілюють нас інформаційно. Вони підступно атакують нас своїми фейками, намагаючись щоденно, щохвилини посіяти в українському народі паніку і зневіру, щоб підірвати наш непереможний дух до боротьби і перемоги. Російські терористи бомбардують країни вільного світу своєю брехливою пропагандою – намагаючись підірвати підтримку України у її визвольній боротьбі, зірвати постачання зброї та гуманітарної допомоги і головне – зруйнувати світову антипутінську коаліцію.

Російській брехні і пропаганді ми можемо протиставити єдину дієву зброю – це правду! Правда про боротьбу і незламність нашого народу, правда про героїзм наших українських захисників і захисниць, правда про злочини кремля в Україні, правда про геноцид українців, який здійснюють російські терористи.

Це все можливо тільки завдяки невтомній праці українських воєнкорів – цивільних українських журналістів, військових журналістів і пресофіцерів, які пройшли разом з українськими миротворцями всі “гарячі точки” світу, які з 2014 року пройшли всі стежки війни в Україні, які щоденно під обстрілами, пліч-о-пліч з нашими воїнами, щоб повідомити своїм читачам, глядачам та радіослухачам правдиві і свіжі новини про сучасну боротьбу українського народу за свою свободу і незалежність!

Щиро дякую сьогодні вам за вашу мужність і жертовність!” – написав Головком.

Сьогодні він закликав також згадати загиблих українських військових журналістів. Головком зазначив, що багатьох з них знав особисто.

Читайте також:
Call the War а War: історії журналістів, що загинули або постраждали на війні з Росією

У російському полоні перебуває понад 25 українських журналістів, – Юрчишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна