У боях за Україну загинув журналіст Олександр Бондаренко

У боях під Кремінною Луганської області загинув український військовий і журналіст, співробітник Агентства стратегічних комунікацій RMA Олександр Бондаренко.

Про це 28 квітня повідомила пресслужба Верховної Ради.

Олександр служив у в 112-й київській бригаді тероборони ЗСУ. Він загинув від пострілу снайпера минулого тижня.

«Саша загинув у бою. Пішов добровольцем у перший день. Людина сталевої сили волі. Людина правильних мотивацій. Людина з найкращим у компанії плейлистом. Наш великий розум. Наш гумор. Наш чарівний голос. Царство Небесне», — написав колега Олександра Бондаренка з агентства RMA Василь Самохвалов.

За фахом Олександр був українським філологом, закінчив Луганський педагогічний університет. Журналістську діяльність розпочинав радіоведучим на FM-радіо в Луганську, працював на “ВВС Україна” та “ТРК Україна”, а згодом – у сфері комунікацій.

Бондаренко пішов на фронт із першого дня повномасштабного вторгнення РФ.

«Ми працювали разом на BBC Україна наприкінці нульових, коли Олександр був кореспондентом у київському офісі, а я – в Донецьку, – розповідає перша секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ. – Для регіональних кореспондентів було дуже важливо, який продюсер на зміні, тому що від цього залежала робота над новиною чи репортажем. Із Сашком працювати було легко, він добре знав реалії Донбасу, не потрібно було пояснювати якісь звичні речі. І водночас у нього був ширший погляд на проблеми, його редакторські правки чи доповнення завжди поліпшували матеріал.

2010 рік, Олександр у студії ВВС

Любив і часто їздив у відрядження, любив живе спілкування з героями, а не роботу за комп’ютером. Приїздив у відрядження до Донецька, востаннє – коли збирав матеріал про підготовку до Євро-2012… Інтелігентний, толерантний, завзятий у професії. І загалом у всіх справах. Він поставив собі за мету перепливти Босфор, рік тренувався – і переплив. Дуже сумно дізнатися про його загибель».

Як зауважує видання “Бабель“, у 2021 році Олександр Бондаренко вважався одним із найімовірніших кандидатів на посаду прессекретаря президента Володимира Зеленського.

Варто зазначити, раніше Інститут масової інформації повідомив, що від початку повномасштабної війни РФ в Україні загинули 49 медійників: із них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 41 – як учасник бойових дій або став жертвою російських обстрілів не під час виконання журналістських обов’язків.

Читайте також:
Під Херсоном загинув фіксер Богдан Бітік, який супроводжував італійського журналіста

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна