Міноборони підтримало подання про присвоєння звання Героя України загиблому “айдарівцю” Вікторові Гурняку

 

Міністерство оборони підтримало подання про присвоєння звання Героя України (посмертно) тернопільському активісту, фотокореспонденту, добровольцю батальйону “Айдар” Віктору Гурняку, який загинув на Луганщині в жовтні 2014 року.

Про це повідомив народний депутат від “Голосу” Роман Лозинський, опублікувавши у фейсбуці відповідний лист за підписом міністра оборони Андрія Тарана.

“Три місяці тому ми з колегами спрямували депутатський запит до президента з пропозицією присвоїти найвищу державну нагороду бійцю «Айдару», волонтеру, пластуну і фотокореспонденту Віктору Гурняку. Запит тоді підтримали 257 депутатів”, — нагадав Лозинський.

“Володимир Зеленський відповів, що скерував справу для невідкладного вивчення до Міноборони. Днями у міністерстві відповіли, що, розглянувши обставини героїчної загибелі «Гарта», підтримують клопотання. Отже, далі справа за указом президента”, — додав нардеп.

Віктор Гурняк (псевдо “Гарт”, “Гартік”, позивний в Айдарі — “Олігарх”) народився 8 червня 1987 року в селі Городниця Гусятинського району Тернопільської області.
З 14 років був активним учасником “Пласту”.
Працював у газеті “20 хвилин”, редагував пластовий часопис “Цвіт України”. У 2004—2005 роках був прессекретарем партії “ПОРА” в Тернопільській області.
Після початку російсько-української війни як волонтер допомагав військовим та добровольцям батальйону “Айдар”, до якого у вересні 2014 року пішов служити і сам.
Загинув 19 жовтня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області.
Залишилися дружина й маленька донька.

Читайте також:
Рада підтримала запит до президента, щоб присвоїти звання Героя України морпіхові Ярославу Журавлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна