Ексочільник прокремлівської партії Василець, який вихваляв режим Путіна і закликав знищити Україну, отримав підозру від СБУ

Служба безпеки зібрала доказову базу на проросійського блогера та колишнього очільника забороненої партії “Держава” Дмитра Васильця.

Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ він переїхав до Москви, де публічно підтримав агресивну війну проти України. Про це 16 лютого повідомила пресслужба СБУ.

Для поширення ворожої пропаганди Василець задіяв власні канали на відеохостингу Ютуб та в месенджері Телеграм із загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів. На цих ресурсах фігурант вихваляв режим Володимира Путіна, виправдовував повномасштабне вторгнення РФ і закликав до знищення нашої держави.

Також він неодноразово виступав на підтримку Кремля під час масових пропагандистських заходів за участі представників вищого військово-політичного керівництва Росії.

Крім того, в ефірах центральних телеканалів РФ він особисто закликав до захоплення держаної влади та всієї території України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Васильцю про підозру за ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру російському олігарху Дерипасці і затримала його українських топменеджерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна