РФ уночі пошкодила дронами підстанцію “Укренерго” на Дніпропетровщині: які наслідки

Російські війська вночі 12 лютого пошкодили дронами підстанцію “Укренерго” на Дніпропетровщині. Без світла залишалися понад 53 тисячі абонентів, зокрема сім шахт, де перебували понад 1000 працівників.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що внаслідок ворожої атаки відключилась підстанція 330 кВ  “Укренерго” в Павлограді, що на Дніпропетровщині. Там сталася пожежа, пошкоджено енергетичне обладнання.

“При цьому знеструмились понад 53 тисячі побутових споживачів у Павлограді та прилеглих районах, а також промисловість – завод та сім шахт. На момент атаки у шахтах під землею перебували понад 1000 працівників. Людей на поверхню не виводили – шахти та завод було заживлено за резервною схемою. Пізніше підстанцію заживлено від дизель-генератора”, – ідетсья у повідомленні.
Пожежу вже ліквідували, споживачів електроенергії частково заживили. Проте через ненадійність схеми підключення о 8-й ранку споживачі, яких було заживлено, знову знеструмлювалися.
Станом близько на 10 ранку в Павлограді та прилеглих територіях без напруги близько 30 тисяч абонентів. Тривають відновлювальні роботи.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна