Зеленський учора все ж пропонував Залужному піти у відставку: ЗМІ розповіли деталі зустрічі

Президент Володимир Зеленський 29 січня все ж проводив зустріч з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, на якій обговорювалося питання його відставки. Глава держави запропонував головкому написати рапорт на звільнення, проте не запропонував жодної іншої посади для генерала.

Про це інформує “Дзеркало тижня” із посиланням на власні джерела в Офісі президента та серед оточення Залужного.

Залужний на пропозицію Зеленського піти у відставку заявив, що “це право Верховного головнокомандувача – вирішувати, з ким йому працювати”, зазначає видання.

За даними “Дзеркала тижня”, Залужний не писав рапорт про відставку і не має наміру робити це. Для зняття головкома з посади указом президента необхідно подання міністра оборони Рустема Умєрова.

Також відомо, що нічого адекватного чи суттєвого Залужному взамін не запропонували – “мова йшла лише про статус помічника чи радника”.




Джерела “Дзеркала тижня” підтверджують, що “потенційна відставка Залужного, яку поки що не оформили президентським указом, є лише першою ланкою в ланцюжку кадрових змін у командуванні ЗСУ та політичному керівництві країни”.

Контекст

У понеділок, 29 січня, ЗМІ й низка Telegram-каналів з посиланням на власні джерела написали про ймовірне звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Повідомлялося, що президент Володимир Зеленський нібито підписав указ про відставку головкома.

На тлі цієї інформації у Міністерстві оборони видали в соцмережах заяву: “Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда”

Однак у відомстві не уточнили, що саме неправда. А паралельно з інформацією про відставку Залужного, з’явилися заяви про призначення Головнокомандувачем нинішнього очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, а також про звільнення з посади і міністра оборони Рустема Умєрова.

Прессекретар президента Сергій Никифоров в коментарі “Українській правді” заявив, що Зеленський не звільняв Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ.

“На запитання, чи звільняв президент Залужного, прессекретар відповів  “Точно ні. Президент не звільняв головкома”, – зазначило видання.

Читайте також:
“Минуло 106 років – українські воїни знову дають бій російським загарбникам”: Зеленський і Залужний вшанували пам’ять Героїв Крут

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна