Зеленський не звільняв Залужного, – Банкова

Президент Володимир Зеленський не звільняв головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного.

Про це заявив прессекретар президента Сергій Никифоров в коментарі “Українській правді” у понеділок, 29 січня.

“На запитання, чи звільняв президент Залужного прессекретар відповів  “Точно ні. Президент не звільняв головкома”, – пише видання.

Перед цим низка ЗМІ й телеграм-каналів з посиланням на власні джерела написали, що Володимир Зеленський нібито підписав указ про звільнення Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ – самого документа на сайті глави держави немає.

Зокрема, видання Цензор.Нет і LB.ua повідомили, що президент Володимир Зеленський підписав наказ про відставку Залужного. За інформацією джерела агенства “Інтерфакс-Україна”, Залужного можуть звільнити. УП із посиланням на співрозмовників у РНБО, Міноборони, Офісі президента та СБУ пише, що указу про відставку головнокомандувача ЗСУ наразі немає.

На тлі цього у Міністерстві оборони видали лаконічну заяву:

“Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда”

Однак у відомстві не уточнили, що саме неправда, адже паралельно з інформацією про відставку Залужного, з’явилися заяви про призначення Головнокомандувачем нинішнього очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, а також про звільнення з посади і міністра оборони Рустема Умєрова.

Читайте також:
“Минуло 106 років – українські воїни знову дають бій російським загарбникам”: Зеленський і Залужний вшанували пам’ять Героїв Крут

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна