Остін і Столтенберг обговорили збільшення виробництва зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін 29 січня провів зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, на якій вони обговорили критичну необхідність швидкого збільшення оборонного виробництва для потреб України.

Про це інформує пресслужба міноборони США.

Обговорюючи ситуацію навколо України, обидва лідери підкреслили важливість збереження єдності НАТО та постійну підтримку Альянсу.

“Кожен відзначив критичність швидкого збільшення оборонного виробництва для продовження підтримки України, поповнення запасів боєприпасів і обладнання Альянсу та задоволення підвищених вимог оборонних планів, прийнятих на Вільнюському саміті”, – ідеться у повідомленні.

Глава Пентагону і генсек НАТО також обмінялися думками щодо ситуації з безпекою на Близькому Сході, зокрема, висловивши обурення та скорботу через загибель і поранення американських військових у Йорданії.

Остін і Столтенберг підтвердили свою підтримку заявки Швеції на членство в НАТО та висловили сподівання, що Угорщина завершить процес ратифікації.

Читайте також:
Без Залужного. Відбулося перше засідання Ради НАТО – Україна на рівні начальників оборони
Туреччина схвалила заявку Швеції на членство в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна