Без Залужного. Відбулося перше засідання Ради НАТО – Україна на рівні начальників оборони

Перша зустріч Ради Україна-НАТО на рівні керівників оборонних відомств 17 січня відбулася без участі головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного. Від його імені до колег звернувся військовий представник України при Північноатлантичному альянсі генерал-майор Сергій Салкуцан.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Місії України при НАТО в середу.

Салкуцан проінформував союзників про поточну ситуацію на полі бою, висвітлив пріоритетні потреби українських військових, закликав збільшити постачання зброї, включаючи системи протиповітряного захисту й ракети. Окремо Салкуцан наголосив на важливості організації підготовки військовослужбовців та підрозділів ЗС України у країнах-партнерах.

“Особливу увагу він звернув на варварські методи ведення війни російськими військами, завдання ракетних ударів і застосування дронів-камікадзе для ураження об’єктів критичної інфраструктури в глибині території нашої держави”, – йдеться у повідомленні пресслужби місії.

Голова Військового комітету НАТО Роберт Бауер після зустрічі запевнив, що Альянс підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

“Ми високо оцінили Генеральний штаб ЗСУ за силу, прозорливість і відданість українських збройних сил”, – написав він у Х (Twitter).

Раніше планувалося, що Головнокомандувач ЗСУ  приєднається до засідання у форматі відеоконференції. Проте, як зазначає “УП”, під час засідання Ради Україна-НАТО Валерій Залужний брав участь у Ставці Верховного головнокомандувача Володимира Зеленського.

Читайте також:
Україна та Британія підписали безпековий договір, який діятиме до вступу в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна