Туреччина схвалила заявку Швеції на членство в НАТО

Парламент Туреччини проголосував за прийняття заявки Швеції на членство у Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Про це повідомляють Вloomberg та Anadolu.

За підсумками переговорів пропозицію ухвалили голосами 287 із 346 депутатів, які брали участь у голосуванні, і вона стала законом.

Документ відправили президенту Реджепу Таїпу Ердогану для остаточного підписання перед тим, як його можна буде передати в Державний департамент США.

Угорщина залишається єдиним членом НАТО, який ще ратифікував приєднання Швеції.

Раніше Bloomberg з посиланням на джерела високопоставленого урядовця повідомляв, що парламент Туреччини цього тижня збирається проголосувати за вступ Швеції до Альянсу. За його словами, партія президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, що має більшість у парламенті разом зі своїм націоналістичним союзником, домагатиметься схвалення парламенту для ратифікації членства Швеції в НАТО.

23 жовтня 2023 року Ердоган підписав протокол про вступ Швеції до НАТО і передав його на розгляд Великих національних зборів Туреччини.
1 листопада 2023 року комітет у закордонних справах турецького парламенту обговорюватиме ратифікацію заявки Швеції на членство у НАТО в межах свого звичайного порядку денного і не пришвидшуватиме розгляд.

Читайте також:
Україна має вступити до НАТО слідом за Швецією, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.