Україна має вступити до НАТО слідом за Швецією, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна стати 33-м членом НАТО одразу після вступу Швеції до Альянсу.

Про це він сказав на спільній пресконференції з прем’єр-міністрами Ісландії, Данії, Норвегії і Швеції у Гельсінкі 3 травня.

“Я щиро бажаю Швеції завершити якомога швидше процедуру вступу. Разом із вами НАТО буде складатись з 32 членів. Україна може і повинна стати 33 членом. Я так думаю, і я справді бажаю цього нашій країні”, – зауважив глава держави.

Український лідер заявив, що Україна вже “здійснила історичне послаблення найбільшої загрози для всіх нас – російського реваншизму”. Тому, за його словами, для політичного рішення щодо вступу нашої держави до НАТО немає перешкод.

Зокрема, Зеленський також привітав Фінляндію з приєднанням до Альянсу. Він наголосив, що «Суомі — це земля для життя, ніколи вона не була землею для війни».

Глава держави повідомив, що під час зустрічі лідери країн обговорювали майбутній саміт НАТО у Вільнюсі в контексті того, “що ми можемо зробити разом задля зміцнення НАТО і східного флангу Альянсу”.

Читайте також:
Зеленський – з неанонсованим візитом у Гельсінкі

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна