ДПСУ створила ще одну бригаду “Гвардії наступу” – “Помста”. ВІДЕО

На базі Луганського прикордонного загону створили бригаду «Гвардії наступу» під назвою «Помста». Бойові можливості підрозділу наростили бронетехнікою та артилерією, а бійці пройшли навчання за кордоном.

Про це повідомила у вівторок, 30 січня, Державна прикордонна служба.

У ДПСУ розповіли, що Луганський прикордонний загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону обласного центру на сході України. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини — вогонь вели з будинків мирних жителів Луганська.

У 2018 році загону надали ім’я Героя України полковника Євгенія Пікуса — офіцера, який у серпні 2014-го загинув на Луганщині в бою із диверсантами.

Зазначається, що бійці та командири загону пройшли найгарячіші напрямки фронту в кількасот кілометрів: Бахмут, Лиман, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасна, Сіверськ, Федорівка, Святогірськ та багато інших.

Лише від початку повномасштабного вторгнення 5 військовослужбовців прикордонного загону відзначені почесним званням Героя України з нагородженням орденом «Золота Зірка», 4 з них — посмертно.

Нині загін реформували у бригаду «Помста». Як пояснив Дейнеко, ця назва символізує, що прикордонники помстяться за кожного побратима.

У ДПСУ наголосили, що бойові можливості підрозділу наростили бронетехнікою, спецавтомобілями, зенітними, артилерійськими та протитанковими засобами, системами аеророзвідки та ударними безпілотниками, засобами радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасними ПЗРК, снайперським озброєнням тощо.

Військовослужбовці пройшли навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: у Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

Читайте також:
“Повернись живим” передав обладнання на майже 123 мільйони восьми бригадам “Гвардії наступу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна