Кожна сьома школа України пошкоджена через атаки росіян, – МОН

В Україні внаслідок російських обстрілів зруйновано понад 200 шкіл, більш як 1600 — пошкоджено.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків на брифінгу в “Медіацентрі Україна — Укрінформ” у середу, 24 січня.

«Якщо казати про зруйновану освітню інфраструктуру по Україні, то тільки шкіл зруйновано більш як 200, і більш як 1600 — зазнали пошкодження. Якщо перевести це у відносні цифри, то це кожна сьома школа в Україні була пошкоджена», — зазначив заступник.

І додав, що це безумовно спричиняє відсутність доступу дітей до освіти в дітей, За словами Сташківа, нині в Україні близько 900 тисяч дітей навчаються дистанційно.

«Вони не можуть відвідувати школи й навчаються з використанням дистанційних технологій. І в умовах війни це насправді є викликом як для вчителів, так і для самих учнів», — наголосив посадовець.

Як повідомляла Київська школа економіки (KSE), станом на вересень 2023 року освіта залишається однією з найбільш постраждалих через напад росії галузей. З початку великої війни цій сфері завдано збитків на $10,1 млрд.

Найбільша кількість зруйнованих та пошкоджених освітніх закладів, за інформацією обласних військових адміністрацій, у Донецькій, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Київській областях.

Читайте також:
“Здєсь в туалет нє ходіть, воняєт”: як відновлюють єдину вцілілу в Ізюмі школу, де пів року жили військові РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.