Німеччина вперше передасть Україні військові гелікоптери

Німеччина передасть Україні списані багатоцільові військові гелікоптери Sea King Mk41.

Про це за підсумками 18-ї зустрічі у форматі “Рамштайн” у вівторок, 23 січня, оголосив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, з посиланням на німецьку інформагенцію dpa пише “Європейська правда“.

За словами голови очільника німецького оборонного відомства, Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 разом із комплектом запасних частин.

Німецька сторона також забезпечить навчання українських військових.

“Sea King – це перевірений і надійний вертоліт, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перша німецька поставка такого типу”, – наголосив Пісторіус.

У міноборони Німеччини додали, що з початку повномасштабної війни Росії проти України загальний обсяг німецької військової допомоги Києву сягнув близько 6 мільярдів євро.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що у 2024 році ФРН надасть Україні військових товарів на 7 млрд євро.

Як писала “Новинарня“, під час 18-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” про новий пакет військової допомоги Києву оголосила Канада. Окрім того, канадські інструктори долучаться до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Читайте також:
Підсумки Рамштайна-18: пролунали зобов’язання надати Україні зброю далекого радіусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна