Україна отримає від Канади нову оборонну допомогу: про що йдеться

Канада передасть Україні 10 багатофункціональних надувних суден виробництва Zodiac Hurricane Technologies загальною вартістю близько 15 мільйонів доларів.

Про це 23 січня повідомило міноборони Канади після завершення 18-ї зустрічі у форматі “Рамштайн”.

“Ці багатомоторні надувні човни з жорстким корпусом допомагатимуть Україні в різноманітних морських операціях, включаючи пошук і порятунок, транспортування військ і вантажів, спостереження та розвідку”, – заявили в канадському відомстві.

Судна, а також запасні деталі до них, мають надійти в Україну до кінця весни цього року. Канада також забезпечить навчання українців у використанні цих човнів.

Крім цього, також збільшить свій внесок до “коаліції винищувачів”, виділивши цивільний персонал, інструкторів та навчальні літаки для тренування українських пілотів.

“Ця підтримка оцінюється приблизно у 15 млн канадських доларів (близько 11,5 млн доларів). Навчання розпочнеться у лютому 2024-го й триватиме до 2025-го”, – ідеться у повідомленні.

У рамках цих зусиль Оттава продовжить проводити мовні курси для українських пілотів.

“Міністр Блер також оголосив про приєднання Канади до двох коаліційних сил, що звітуватимуть Контактній групі з питань оборони України, а саме до коаліції із бронетехніки й ВПС”, – зазначили в міноборони Канади.

У канадському оборонному відомстві також заявили про прибуття до України частини раніше оголошеної військової допомоги, зокрема, стрілецької зброї НАТО стандарту та боєприпасів до неї, а також зимової військової форми й спорядження.

Та наголосили: “Протягом наступних тижнів надійдуть ще кілька партій цих речей”.

Читайте також:
Остін відкрив онлайн-засідання “Рамштайну-18”: увага на довгострокових потребах України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна