РФ зосередила біля Авдіївки 40-тисячне військо, ворога помітили на деяких вулицях міста, – ISW

Російські окупаційні війська напередодні підтвердили наступ на південь і південний захід від Авдіївки. Окупанти просунулися в районі ресторану “Царська охота” вздовж вулиці Соборної та вздовж смуги дерев на південному заході Авдіївки.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW), посилаючись на геолокаційні кадри за 21 січня.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що росіяни просувалися вулицями Колосова та Лермонтова. Водночас в ISW не спостерігають візуального підтвердження цього просування.

Російські та українські джерела повідомили, що позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Степового; біля Авдіївського коксохіму на північному заході Авдіївки; на захід від Авдіївки біля Сєвєрного; на південний захід від Авдіївки біля Первомайського, Водяного та Невельського.

У ISW зазначили, що згідно з заявою командувача ОСУВ “Хортиця” генерала Олександра Тарнавського і речника речник Таврійського угруповання військ ЗСУ полковник Олександра Штупуна, росіяни готуються посилити активність на Авдіївському напрямку і сконцентрували в цьому районі 40-тисячне військо.

За останні дві доби війська РФ не завдавали авіаударів на Таврійському напрямку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна