Російські війська перегруповуються, готуємось до збільшення їхньої активності, — Тарнавський

Російські війська на Таврійському напрямку перегруповуються, очікується збільшення їхньої активності.

Про це в неділю, 21 січня, заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

“Протягом двох діб не завдавав в нашій операційній зоні авіаударів. Втім, вчора дещо збільшив активність артилерії – зафіксовано 703 артобстріли. Минулої доби було менше боєзіткнень, всього 30, та застосувань FPV-дронів. Але ворог перегруповується і ми готуємось до збільшення його активності”, — зазначив він.

За словами Тарнавського, основні зусилля окупанти вчора сконцентрували біля Авдіївки, Невельського та Первомайського.

“На Авдіївському напрямку відбито 23 атак противника. Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка— відбито 6 атак. Одну невдалу спробу йти вперед ворог здійснив західніше Вербового. Зокрема, на Запорізькому напрямку знищено ще одну російську БМД-4”, — розповів Тарнавський.

В операційній зоні ОСУВ Таврія загальні втрати загарбників склали 296 осіб та 27 одиниць військової техніки. Зокрема, 3 танки, 1 ББМ, 1 артсистема та 6 автомобілів. Перестав існувати 1 склад боєприпасів противника.

Читайте також:
Російська армія активніше наступає, але зазнає дедалі більших втрат, — британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна