Франція допоможе посилити виробництво зброї і розблокувати виділення €50 млрд від ЄС: результати візиту глави МЗС до Києва

Франція допоможе посилити виробництво систем озброєння на українській території.

Про це заявив новообраний міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне під час спільного брифінгу з очільником МЗС України Дмитром Кулебою, який відбувся 13 січня, повідомляє “Європейська правда”.

“Ми налаштовані спільно посилювати спроможності України виготовляти системи озброєння на своїй землі і готові приходити до вас на допомогу в цій царині”, — наголосив Сежурне.

За його словами, Париж продовжуватиме намагатися покращувати юридичні й організаційні рамки, щоб співпраця з Києвом ще краще розвивалася.

Як розповів Дмитро Кулеба, він домовився зі французьким колегою створювати всі необхідні умови для подальшого нарощування співпраці оборонних компаній України та Франції, спільного виробництва необхідної зброї.

“Франція залишається непохитною у своїй підтримці України в боротьбі з російською агресією та захисті європейської свободи та єдності… Сьогодні ми домовились, що працюватимемо для створення максимально сприятливих умов для наших оборонних компаній насамперед в юридичній сфері для того, щоб юридичні, фінансові умови взаємодії між ними були максимально сприятливими, і вони змогли виробляти якомога більше зброї”, — підкреслив Кулеба.

Окрім цього, за його словами, головними темами сьогоднішніх переговорів із Сежурне стали зміцнення ППО, постачання дронів, наближення членства України в ЄС і НАТО, посилення санкцій проти Росії, використання російських активів для підтримки України. Детально обговорили також Формулу миру, взаємодію української та французької дипломатії в Африці, Азії та Латинській Америці.

Як повідомляє “Еспресо”, під час зустрічі Сежурне також заявив, що Франція подбає, аби Україні на саміті Європейської Ради виділили 50 млрд євро, заблокований прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

“Європейська Рада збереться на саміт 1 лютого, і ми мусимо зробити все належне, щоб зберегти єдність Європи з нагоди цієї зустрічі. Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу, аби допомога в розмірі 50 млрд євро, яка передбачена Україні, була виділена”, — запевнив французький міністр.

Читайте також:
“Наша допомога є довгостроковою”: в Україну прибув новий очільник МЗС Франції Стефан Сежурне

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.