У Львові відкрили ветеранський офіс

У Франківському районі Львова на вулиці Генерала Чупринки, 85 відкрили офіс для ветеранів, в якому допомагатимуть військовослужбовцям, їхнім родинам та ветеранам.

Такі центри відкриють у кожному районі міста. Наступний – на вулиці Виговського.

Про це заявив директор департаменту соціальної роботи Міністерства у справах ветеранів Руслан Приходько. повідомляє “Суспільне” 11 січня.

Дружина командира з морально-психологічного забезпечення однієї із бригад територіальної оборони Гелена Білик завітала на відкриття центру й наголосила, що такі установи потрібні родинам, так і військовим.

“Проходження оцього пекла документів, це дуже-дуже важко. Саме для родин, для хлопців, які проходять ВЛК, це дуже важко”, — сказала вона.

Фото: Єлісавета Сілаєва / “Суспільне Львів”

У центрі надають юридичну та інформаційну допомогу, а також допомагають із соціальною адаптацією.

Лілія Іванюта, одна із психологинь офісу, розповіла, що часто за консультаціями звертаються дружини військовослужбовців.

“Найважче переживається втрата. Для цього треба бути з людиною, проживати втрату, мати багато емпатії, знати та відчувати, коли людині варто щось говорити, коли не варто. Коли потрібно слухати. Також до мене звертаються з депресіями найчастіше жінки, які чекають воїнів”, – зазначила жінка.

Такий ветеранський офіс у Львові відкрили вперше. У ньому працюють фахівці із середовища ветеранів. У центрі надають усі послуги, які місто й держава пропонують військовим.

Інтер’єр ветеранського центру на вулиці Генерала Чупринки, 85. Фото: Єлісавета Сілаєва “Суспільне Львів”

“Ключовим є комплексність послуг. Є дуже важливим відійти від рудиментарних підходів Радянського Союзу, коли людина мала проходити квест, ходити в 100 інстанцій, брати якісь документи, слухати, що ось обідня перерва, ось не настрій, штампик не такий. Наша ключова задача — створити повністю всі умови для того, щоб отримання послуг ветеранами й родинами загиблих було умовно в один клік”, — зазначив Руслан Приходько.

Читайте також:
МОУ готує реєстр військовослужбовців, подібний до “Оберегу”. І працює над реєстром для ветеранів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна